Ympäristöajattelumme

Kohti päästötöntä autoilua!

Toyota on sitoutunut vähentämään autojensa ympäristövaikutuksia niiden koko elinkaaren osalta. Mietimme kaiken tarkkaan suunnittelusta, tuotantoon, ajamiseen ja kierrätykseen: mitä käytämme ja mitä tuotamme minimoidaksemme haittavaikutukset ympäristölle.

Puhtaamman autoilun puolesta

Toyota-jälleenmyyjänäsi noudatamme kaikissa toimissamme ympäristösuojeluohjeita sekä viranomaisten ja kohdekuntien asettamia yksityiskohtaisia ympäristönsuojeluohjeita. Pyrimme aktiivisesti vähentämään luonnolle toiminnastamme aiheutuvaa syntyvää jätekuormitusta. Pyrimme ehkäisemään jätteiden syntyä ja suoritamme jätteiden lajittelun heti syntypaikalla. Noudatamme toiminnassa AKL-ympäristöohjelmaa Vihreä Kirja.

Toyota-hybridit aloittivat uuden aikakauden jo 20 vuotta sitten.  Tänään Toyota kehittää mm. sähköautoilua ja polttokennoteknologiaa ja myös tulevaisuudessa Toyota aikoo olla puhtaamman autoilun edelläkävijä.

Ei pelkästään automme

Ympäristötavoitteidemme saavuttamiseen liittyy muutakin kuin vain valmistamamme autot. Ympäristöajattelu alkaa kestävää kehitystä tukevien tehtaiden rakentamisesta päätyen autojen helppoon kierrätettävyyteen.

Lähestymistapamme ympäristöön

Haluamme saavuttaa päästöttömän ja jätteettömän tulevaisuuden. Siksi olemme ottaneet avarakatseisen, ns. 360° lähestymistavan vähentääksemme kaikkien toimintamuotojemme ympäristölle aiheuttamia vaikutuksia.

Tuotantoautojemme aiheuttamien haitallisten päästöjen vähentämisen ohella työskentelemme väsymättä näillä alueilla:

  • Luonnonvarojen käytön minimointi autotuotannossa
  • Kierrätysmäärien maksimointi
  • Uudelleenkäytettävien ja kunnostettujen osien määrän kasvattaminen
  • Ympäristöön jättämämme jalanjäljen pienentäminen kaikissa toiminnoissamme 
Lue lisää Toyota.fi -sivustolta

Lue lisää Toyotan ympäristötyöstä